Google Search Console

Google Search Console er en gratis tjeneste, som Google tilbyder websiteejere.

Her er værktøjer, der kontinuerligt overvåger og kommer med forslag til rettelser i forbindelse med fejl i forhold til indeksering på Google.
Værktøjet er let tilgængeligt, det kræver en verificering af dit website med en kodestreng eller med andre verificeringsmetoder - DNS eller Google Analytics og så er du på.

Google Search Console fortæller dig om der er indekseringsproblemer med dit website, og viser om en side, er indekseret og kan findes i Googles søgeresultater.

Keyword Analyse

Se, hvilke forespørgsler brugerne anvender på Google i søgninger, og som sender brugere til dit website.
Google search consoles værktøjer gennemgår dit websites eksporneringer og placeringer i søgeresultaterne på en Google søgning og antal klik, der er kommet på baggrund af denne søgning.
 

Værktøjerne i Google search console

  • Der kan anmodes om indeksering af en webside eller af opdateret indhold på en side.
  • Google sender meddelelser når Google bot har problemer med at indeksere dit website, eller der er områder, der set ud fra Googles vurdering kan give problemer med indeksering af websiden eller områder, der kan give dårlige brugeroplevelser.
  • Der er trafikdata fra Google søgninger, hvor tit vises sitet og på hvilke søgeord.
  • Hvem linker til dit website?
  • Gennemgår sitet for mobilvenlighed og andre funktioner.

Er du en webudvikler eller webmaster, der til dagligt arbejder med sitet og f.eks. implementerer strukturerede data og udfører kodning af websitet, så er det en god ide at anvende Search Console til at hjælpe med at holde øje med fejl og manglende indeksering af sider etc.

Det er vigtigt at vide hvordan Google crawler et website, er der tale om et html website? Eller er det kodet med f.eks. JavaScript teknologi? Det er helt forskellige måder Google crawler sitet på i forhold til de nævnte teknologier.

Det er muligt at se hvordan siderne bliver indekseret eller hvilke problemer, som Google har i forhold til deres crawlere (Google bot).

Læs rapporterne om indeksering og effektivitet - brug endvidere statusrapporten for udvidede resultater.

Tjek detaljerne for en enkelt side og undersøg webadresser for evt. fejl.

Du finder bla. oplysninger om indekseringsfejl i HTML og Scripts på siderne.

Dette værktøj er gratis og er et must når der skal seo optimeres på et website.

Tilmeld dig Google Search Console her.