W3C  World Wide Web Consortium

Hvad betyder W3C og W3C standarder - og er det noget, man som website ejer skal bruge til noget?

W3C er betegnelsen for The World Wide Web Consortium. Der er tale om et non profit foretagende, hvor man arbejder med at standardisere webstandarder i forbindelse med World Wide Web. Det skulle sikre, at de enkelte applikationer, der udarbejdes, overholder visse standarder, så der undgås kompatibilitets problemer i forskellige browsertyper ol.

W3C formålsparagraf er at bringe forskellige aktører sammen og derved udvikle høje kvalitets standarder baseret på bidrag fra W3C medlemmer, medarbejdere og fra samfundet.

Tim Berner Lee leder W3C, organisationen, som han grundlagde i 1994 ved Massachusetts Institute of Technology, han er kendt som World Wide Webs fader og skaber og besluttede, at hans ideer skulle være frit tilgængelige uden patent eller andre former for afgifter, derfor er W3C standarden baseret på hans ideologier og er derfor nonprofit, hvilket sikrer, at alle kan få glæde af disse.

Det brede websamfund har mulighed for at deltage i disse arbejder og give input til organisationen. Hvis man ønsker det, findes der på W3C website flere muligheder for at deltage som individ.

HTML standarder

Hvorfor er det vigtigt at have en html standard? I dag kan mange browsere kompensere for dårlig programmering, manglende afslutninger i forbindelse med kodeskift i html koder og dårligt udførte CSS stylesheet. Men hvis man vil sikre sig, at ens website opfører sig pænt og fremstår korrekt i alle browsertyper, samt forventer at den søgemaskineoptimering man udfører på sit website skal have en effekt, bør man bruge W3C standarden som retningsgivende standard. Dette bevirker, at man bør teste sit site på W3C validatorer, og når websitet består denne test, kan der optimeres bedst muligt i forhold til søgemaskinerne og funktionalitet på websitet.

Der findes i dag desværre mange websites, der ikke overholder W3C standarden. Muligvis er der tale om over 90%, der ikke kan køre fejlfrit igennem en W3C validator test. Hvis man så spørger programmøren af websitet, får man tit den besked: Det er kodet til Microsoft IE, og hvis folk ikke bruger denne browser, er det bare ærgerligt for dem. Det er synd for websites ejer ikke at have et website, der overholder standarder. Sitet kan måske ikke ses korrekt for de brugere, der bruger andre browsertyper, og søgemaskinerne kan have svært ved at indeksere koder, der ikke har de korrekte standarder.

Taberen er websites ejer.