SEO som redskab til bedre placeringer i søgemaskinerne

SEO - Search Engine optimization

I markedsføring sammenhæng er det i dag nok det vigtigste parameter at være synlig på de store søgemaskiner. Dette kræver professionel SEO ( Search Engine Optimization ) til at opnå disse mål.
Flere CMS producenter arbejder på at gøre deres systemer mere søgemaskine venlige, brugerne får flere og flere muligheder for at bruge analyseværktøjer til at kunne identificere konkurrenter på nettet mv., det giver mulighed for at sammensætte en optimerings proces af virksomhedens hjemmeside med eget SEO arbejde.

Gør det selv SEO

Der er ikke noget galt i selv at arbejde med SEO og forbedre sin virksomheds resultater, men hvis man vil opnå resultater, der over tid er målbare, kræver det systemkendskab og specialister, der både behersker den analytiske del, forståelsen af hvordan en søgemaskine arbejder, hvilken parametre søgemaskinerne anvender i sin vurdering af websites og samtidig har den programmerings tekniske viden ud over Microsofts Frontpage eller Adobe GoLive.  Det handler om viden om kodning, dels det output, der genereres fra CMS og CSS, dels forståelsen af, hvor vigtigt det er, at serveren reagerer med de rigtige svar på de forskellige forespørgsler. Man ville nok også anvende en tandlæge til at få rodbehandlet en tand, og ikke selv gå i gang med en sådan opgave uanset, hvor meget man har sat sig ind i selve teknikken.

SEO og markedsføringsstrategier

Når det gælder SEO og markedsføringsstrategier, er det vigtigt at kunne analysere det websted, der ønskes placeret på givne termer. Det handler om, hvorvidt webstedet kan leve op til betegnelsen søgemaskinevenligt, eller om der skal foretages tekniske justeringer på selve platformen, før der er et acceptabelt grundlag af foretage SEO på. Når dette er gjort, skal konkurrence situationen på de valgte nøgleord gennemgås. Hvorfor ligger konkurrenterne, hvor de gør, hvad har de udført for at ligge der? Dette kræver igen et stort overblik for at kunne udføre denne konkurrentanalyse, men det er et vigtigt parameter i moderne SEO for at undgå at tabe markedsandele.