Indekseringsproblemer i forbindelse med Javascript og Google optimering

Indekseringsproblemer med Javascript på Google

Indekseringsproblemer i forbindelse med SEO på Google kan have forskellige årsager, og de kan påvirke din hjemmesides synlighed og rangering i søgeresultaterne.

JavaScript baserede websites fordele:

  • Smarte webløsninger

  • Dynamiske effekter og elementer

  • Gode muligheder for lækre design

  • PWA Apps - progressive web Apps

    Ulemper:

  • Koden skal eksekveres først i modsætning til html af Google bot

  • Længere indekseringstid qua koden hentes og eksekveres senere vha. Google Chrome browser version version som Google anvender til dette formål.

  • Sitet sættes i kø for senere rendering efter koden er hentet af Google bot, og kan ikke umiddelbart testet i Serps før denne redering har fundet sted, hvor noget af koden kan ses i Google cache straks og JavaScript koden ikke kan (Kører ikke i Sync) (der kan gå fra kort tid til flere måneder før den har renderet siden).

  • Fejl i kodning opdages ikke kontinuerligt, men kommer i takt med sites bliver renderet

  • Når siden opdateres, så går der renderingstid igen, hvor gammelt indhold anvendes til ranking af den pågældende side, det giver indekseringsproblemer for sitet.

Hvordan fungerer JavaScript på et website?


Kodningsmæssigt er JavaScript på linje med HTML og CSS en af de grundlæggende webudviklingsteknologier.

HTML bruges til oprettelse af statiske sider. Browseren læser koden, som den er gengivet og kan ikke ændres ud fra brugerens handlinger.

JavaScript er dynamisk og kan ændres ud fra brugerens handling på websiden og værdier giver mulighed for andre handlinger.

JavaScript og Google er ikke de bedste venner når det gælder indeksering

  1. Crawlbarhed: Googlebot, Googles søgemaskinespider, kan have problemer med at forstå og udføre JavaScript-kode korrekt, hvilket kan resultere i, at nogle dele af din hjemmeside ikke indekseres. Det er vigtigt at sikre, at din JavaScript kode er søgemaskinevenlig og Google kan forstå indholdet.  (Google kan læse JavaScript, men de har problemer med det og det giver tit indekseringsproblemer).

  2. Asynkron indlæsning af indhold: Hvis dit indhold indlæses asynkront med JavaScript, kan Googlebot muligvis ikke finde og indeksere det. Sørg for at bruge best practices som prerendering, serverside rendering, noget som Google selv foreslår i deres guides.

  3. Manglende meta-tags og beskrivelser: Når Googlebot gennemgår din websitet, så bruger den blandt andet meta-tags og meta-beskrivelser for at forstå indholdet. Hvis dine JavaScript elementer ikke har disse oplysninger, kan det påvirke indekseringen på Google og forringe din SEO optimering af websitet.

  4. Dynamisk indhold: Hvis dit indhold genereres dynamisk af JavaScript og ikke er tilgængeligt uden JavaScript-udførelse, kan det ikke blive indekseret korrekt. Sørg for, at vigtigt indhold også er tilgængeligt i HTML-format, så søgemaskinerne kan indeksere det - brug evt. prerendering eller serversite rendering.

De bedste løsninger afhænger ofte af den tekniske implementering af JavaScript på din hjemmeside og kan variere afhængigt af hvilken JavaScript-type du bruger.

Generelt  kan det anbefales at sørge for, at vigtigt indhold er tilgængeligt uden afhængighed af JavaScript når du skal optimere dit website til Google.

Undgå indekseringsproblemer med Dynamisk rendering

Brug dynamisk rendering i forbindelse med opsætning og optimering. Webserveren skal have en mindre opsætning, hvor der kan vises flere versioner af siden afhængigt af, om det er f.eks. Google bot og andre søgemaskine bot,  eller der er tale om en almindelig bruger, som skal se siden med JavaScript indhold etc. (Hvor bots får leveret en statisk HTML med hele indholdet præsenteret i læsbar form for dem og brugerene får siden vist med javascript etc.).

Prerender.io er en løsning til at undgå indekseringsbarrierer

Her er en mulighed for hurtigt at komme hurtigt igang: Prerender.io kan rendere Javascript korrekt og ud fra dine sider genererer statisk HTML, der vises for Google bot og andre webcrawlere, når de indekserer dit website.

Læs mere hos Prerender.io

Du skal bruge et snippets som sender Google bot og andre webcreavlere hen til prerenderen, der så får et billede af dit website i ren HTML format, hvor alle scripts er eksekveret.

Test og valider din hjemmeside ved hjælp af Google Search Console og andre SEOværktøjer for at identificere og løse indekseringsproblemer med JavaScipt indekseringsproblemer i forbindelse med SEO på Google, så du undgår at dit website dropper helt i Google´s søgeresultater.

Det skriver Google om indekseringsbarrierer i forbindelse med JavaScript:

Hvis du har problemer med at sætte det op, så giv os et ring eller send en e-mail, så hjælper vi dig godt på vej med indeksering af dit JavaScript kodede website på Google...