Google Quality Raters - manuel evaluering af websider!

Google Quality Raters er et korps af personer Google bruger, som et led i deres ønsker om at søgeresultaterne forbedres kontinuerligt i forhold de søgeresultater (SERPS), som søgemaskinen viser på en given søgning. Det betyder i praksis at de resultater, der kommer på en given søgning, skal være så relevante og brugbare for de brugere, der anvender Google, som det er muligt.

Den måde som søgninger foregår på i dag har ændret sig siden Google så dagens lys første gang, og vil ændre sig i takt med brugernes forventninger og søgemønste. Det betyder at Google er nød til at tilpasse sine søgeresultater løbende for at give brugerne de bedste resultater. Det sker løbende ved at der løbende opdateres i algortimerne (Den måde Google vurderer et site på)

Google´s algoritmer filtrerer de forskellige websites ud fra mange forskellige forhold b.la. indhold, tekst, links, website hastighed, kodning mv. I denne evalueringsproces er det vigtigste parameter at Google ønsker at levere det mest nøjagtige søgeresultat på en given søgning til sine brugere.

Google har i mange år brugt en mere eller mindre skjult algoritme, som de først nu er begyndt at fortælle om. Det er det manuelle redaktør korps ( Google quality raters )

Google anvender disse redaktører til at evaluere forskellige typer websites og klassificere disse efter et vurderingsskema. Der vurderes på navnlig ekspertise, autoritet og pålidelighed - Google E-E-A-T og den tidligere E-A-T er et eksempel på hvordan der vurderes.

Google Quality Raters vurderingsopgaver

Redaktørernes vurderinger indgår i en maskinlæringsproces efter en større godkendelsesanalyse af Googles dataanalytikere og udviklere, hvor Google på baggrund af disse evalueringer forsøger at finde en årsags sammenhæng imellem de forskellige typer af websites, og bruger det i den løbende udvikling af Google algoritmerne. Deres bedømmelser har ikke direkte indflydelse på de manuelt evaluerede siders indhold og sammensætning.

Google Quality Raters anvender et ensartet evalueringsskema til opgaven, hvor der er vist mange eksempler på forskellige websites, og hvordan de skal evalueres ud fra forskellige parametre. Vejledningen fylder ca. 180 sider og skal sikre en ensartethed i evalueringerne af de enkelte websites, der er udvalgt til gennemgang.

Da søgninger ikke er statiske, så kræver det en kontinuerlig ændringer af Googles algoritme system for at forbedre kvaliten af søgeresultaterne.  Google anvender endvidere sammenligningstest, der præsenteres for de enkelte Quality Raters og bruger deres testvurderinger af disse sammenligningstest i den endelige udarbejdelse af algoritmejusteringer.

 

 Google Quality Raters

 

 

Du kan læse hele Google Quality Raters guidelines her.