Google street view

Google street view er en funktionalitet som Google tilbyder i forbindelse med Google maps, her har Google været det ganske land rundt med Google street view vognen og fotograferet bygninger og veje, dette er gjort i 360°  view, hvilket gør oplevelsen rigtig god.

Google street view

Google street views billeder svarer til en tur i gadebilledet, her er der udsyn i alle retninger, man kan vende sig og se på en facade, gå en tur i den ene retning på gaden, man kan dreje sig 180° og se den modsatte vej.

På det private plan kan Google street vievw bruges til at tilrettelægge sin kommende ferie, der kan man se efter hoteller, beliggenhed , strande, faciliteter og få et godt indtryk om trafikken i området og lign.

Man skal dog være opmærksom på at billederne, der præsenteres ikke er i realtid, men der er tale om foto indsamlet over en periode, hvor Google´s fotovogn har kørt gader og stræder tynde.

Online markedsføring og brug af Google street view er ikke nogen dum ide, her vil man kunne præsentere virksomheden og dens facader, alt dette kan fint forenes med virksomhedens øvrige præsentation på Internettet.

Man vil bemærke, at nummerplader på biler og ansigter er sløret på de viste områder.

Google street view havde sin begyndelse i USA i 2007, det gik online i maj måned samme år. Der var her tale om billeder fra fem byer i USA.

Billederne leveres i 360° vandret og 290° lodret. Dette kræver en avanceret teknik, der bygger på dels GSP koordinater og optagelser med specielt fotoudstyr for at kunne optage billeder i denne panoramaform, hvilket må siges er lykkedes vældig godt for Google.

Man kan på fjernet det, som Google kalder "upassende indhold" i street view. Der er oprettet en side på Google maps, hvor det er muligt at rapportere dette. Google lover hurtig betjening på disse henvendelser.

Læs mere om Google Maps