Google adsense programmet

En mulighed, hvis du vil vise Google adwords annoncer på dit website.

Google adsense er et partnerprogram, der viser annoncer på dit website, ( det er de annoncer, kunder køber som Google adwords på partnersites ) Google scanner dit website og leverer annoncer, der er tilpasset det tekstmæssige materiale, der findes på dit website.

Er det optimalt for mit website at få annoncer lagt ind på mit website?

Google adsense kan i nogle tilfælde være en god ide for at skabe opsætning på websitet. Men i andre tilfælde det være med til at jage de seriøse brugere væk fra websitet. Det kan ske, hvis Google adsense virker dominerende, eller på anden måde falder i dårlig smag ud fra det website, det vises på.

Derfor er det vigtigt at have en strategi med sit website. Om det er virksomhedens kerneprodukter, der fokuseres på, eller det er andres produkter, man gerne vil sælge for små provisionsbeløb.

Hvis der er tale om debatfora, websites, der har onlinehjælp - eller lign. inden for forskellige områder som aviser, nyhedstjenester, websites, der alligevel viser annoncer, f.eks. bilsalgssider etc., vil det kunne være en god ide at bruge Google adsense programmet til at få lidt ekstra omsætning på websitet.

Hvis dine sider har den funktion, at du skal sælge produkter, eller dine sider ikke må give anledning til, at de brugere, der kommer ind på dit site, skal forlade det omgående, fordi skal du undlade annoncer, og i stedet holde dig til din kerneydelse. Den smule provision, du kan tjene på at vise andres reklamer skal du holde op imod den omsætning,  du kan miste på at lede opmærksomheden væk fra din kerneydelse.

Det kan anbefales, hvis man overvejer at annoncere for andre, at se på sin forretningsstrategi, og her se om de målsætninger, virksomheden har sat op, kan opnås, når der samtidig vises reklameblokke for ligestillede virksomheder på sit websted.

Det giver jo i realiteten konkurrenterne fuld adgang til - for små beløb - at annoncere på dit website, og på de sider, du sælger dine varer fra.

Hvis der er tale om de såkaldte MFA sider (Made for Adsense) - som betyder "sider kun fremstillet til salg af Google annoncer via partner netværket Google adsense", vil Online Marketing ikke tilbyde vores assistance i forhold til søgemaskineoptimering. Vi finder denne form for annoncewebsites, hvor formålet kun er at lokke brugerne over på en betalt annonce, uordentlige, og de strider imod vores kodeks for god søgemaskineoptimering.