Google Page Experience og Core Web Vitals

 

Ny Google algoritme på vej

Google beskriver i deres retsningslinjer hvad Page Experience og Core Web vitals betyder, og hvorfor det vil blive en del af Googles algoritme fra maj 2021.

Brugeroplevelsen sættes i fokus ved at fokusere på områder som sideoplevelser, og hvordan en bruger oplever at interagere med en webside.

Ved at optimere disse faktorer, så vil tilgangen og brug af disse give en bedre brugeroplevelse på tværs af alle webbrowsere - og hjælper websteder med at udvikle sig mod de større brugeroplevelser på mobil, som brugerne efterlyser.

Google anvender tre Core Web Vitals-metrics: LCP, FID og CLS (samt Chrome's nylige rettelse til CLS).

Detaljer om, hvad der vil blive inkluderet i opdateringen Som tidligere annonceret vil opdateringen af sideoplevelsen overveje flere sideoplevelsessignaler, herunder de tre Core Web Vitals-metrics: LCP, FID og CLS (samt Chrome's nylige rettelse til CLS).

Derudover opdateres karruselfunktionen: Tophistorier i Google Søgning, så den inkluderer alt nyhedsindhold, så længe den overholder Google News-politikkerne.

Dette betyder, at brug af AMP-format ikke længere er påkrævet, og at enhver side, uanset dens Core Web Vitals-score eller sideoplevelsesstatus, er berettiget til at blive vist i Top Stories-karrusellen.

Google bringer også lignende opdateringer til Google Nyheder-appen.

Som en del af opdateringen af sideoplevelsen udvider Google brugen af ikke-AMP-indhold til at styrke kerneoplevelsen på news.google.com og i Google Nyheder-appen.

Google viser ikke længere AMP-badge-ikonet for at indikere AMP-indhold.

 

Herunder gennemgås de tre Core Web Vitals-metrics: LCP, FID og CLS

google page speed insight

LCP

LCP betyder Largest Contentful Paint, og betyder det område med den største indholdsområde som er udfyldt med indhold. Der måles på den tid det tager specifikt for dette indhold at downloade.

Indholdet vil typisk være tekstområder, billeder, video etc. når der er tale om det største element på siden.

Optimering af LCP er nem, se på websites største blok og sikre dig at dette område kan downloades hurtigt.

 

Faktorer som kan forbedre LCP

Serverens hastighed, hvis hastigheden er langsom, så tager det længere tid at rendere siden og derved en dårligere LCP.

Er serveren sat korrekt op således den håndterer download tiden bedst mulig. Google har stillet nogle værktøjer til hjælp på Apache og Nginx servere Google Page Speed module

 

Gengivelsesblokerende Javascript og CSS

CSS og scripts er gengivelsesblokerende og kan give problemer for både FCP og LCP.

Disse kan forbedres ved at udsætte ikke kritisk CSS og fjerne mellemrum og lignende karakterer ved at udarbejde optimerede CSS filer.

 

FID

First Input Delay (FID) er betegnelsen for indgangsforsinkelsen, og sporer det tidspunkt hvor en bruger først interagerer med en webside.

 

CLS

CLS eller kumulativ layoutskift: Dette måler den visuelle stabilitet på dit websted. Bevæger ting sig rundt på skærmen, mens det indlæses, og hvor ofte sker det?

 

Hvilke betydning har Core Web Vitals?

 

Googles John Mueller har udtalt, at alle tre målinger skal være i grønt område, hvis du vil have dit websted til at opnå bedre rankingfaktor for dit website, så det er en bunden opgave at få optimeret så der ikke tabes placeringer på Google.

 

Online Marketing kan hjælpe dig godt på vej, vi har optimeret en del websites, så de kommer godt med i forhold til Core Web Vitals, så du er velkommen til at ringe på tlf. 4975 0255 eller sende en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og høre hvorledes vi kan hjælpe dig med dit website, så du ikke mister placeringer på Google i forbindelse med implemteringen af den nye Google Page Experience algoritme.