Google Penguin

Google introducerede en ny algoritme Google Penguin d. 24. april 2012. Denne algoritme kan betegnes som et filter/lag, som er lagt oven på søgemaskinen. Dette filter har som hovedformål at identificere linkspam og unaturlige linkprofiler.

Google Penguin er modsat de allerede kendte algoritmer, som søgemaskinen anvender i sin vurderingsproces ikke en del af den løbende vurdering af de sider, der crawles i forbindelse med Ranking i søgemaskinens indeks, men en algoritme, der udføres som periodevise kørsler på tidspunkter, som Google finder relevant i forhold til sit søgeindeks.

Algoritmen Google Penguin er målrettet linkspam, her kan som f. eks. nævnes overdrevent brug af enslydende ankertekster til enkeltsider, hvor indholdssider er overplastret med links med diverse keywords til diverse sider med disse keywords.
Websteder og sider med lav kvalitet eller sider, som Google har klassificeret som linkcentraler, er ligeledes berørte af denne opdatering, som kan give negativ effekt på et website, hvis der findes brug af disse teknikker i større omfang og på næsten identiske websteder eller sider med samme type indhold.

Søgemaskineoptimering og Google Penguin

Der skal nu fokuseres mere på at skabe relevans imellem de forskellige optimeringsmetoder, der skal fokuseres mere på relevante links fra domæner, der har en trust i Google, frem for domæner der ligger i den kategori, der kan betegnes som websteder, der kun er oprettet til at skabe linkpopularitet til andre sider, spamblogs, linkbiblioteker osv. Der skal fokuseres på en linkprofil der har en naturlig struktur og relevans i forhold til virksomhedens produkter og det tekstmæssige fundament, der er på siderne, når søgemaskineoptimering skal udføres og implementeres.

Google Penguin opdateringer kendte datoer

Penguin 1 opdatering 24 april 2012 - Påvirkede ca. 3,5% af alle søgninger i Google
Penguin 2 opdatering 26 maj 2012 - Påvirkede mindre en 0,1%, der var tale om en mindre justering.
Penguin 3 opdatering  5 oktober 2012 - Påvirkede ca. 3,2% af alle søgninger i Google.
Penguin 4 Opdatering Penguin 2.0 Maj 2013 - Påvirkede 2,3% af alle søgninger i Google.
Penguin 5 Opdatering Penguin 2.1 4 oktober 2013 - Påvirkede ca. 1% af alle søgninger i Google.
Penguin 6 Opdatering Penguin 3.0 17 oktober 2014 - påvirker færre end 1% af søgningerne i Google.