Google Featured Snippet Algorithm Update Januar 2020

Googles search team fortæller at algoritmeopdateringen vil begrænse webadresser, der vises i det featured kodestykke til ikke at vises igen indenfor de første ti organiske søgeresultater.

Danny Sullivan bekræftede på et spørgsmål på twitter, at en webside, der bliver vist i uddragspositionen Position 0, ikke vil vises igen på den pågældende side i søgeresultatet for en given søgning.

Ifølge Danny Sullivan, Googles Public Searchliaison, vil den nye finjustering i Google algoritmen sikre, at søgeresultatsiden ikke er rodet, og at kun relevante oplysninger vises til brugerne.

Ændringen i Googles algoritme vedrører 100% af alle søgeresultater over hele verden. De fremhævede uddrag tæller som en af ​​de 10 oversigter over websider, der vises på den første side med søgeresultater.

F.eks. Vil websider i en fremhævet uddragsposition få deres organiske resultater skubbet tilbage til toppen af ​​side 2.

 

google featured snippet

 

Hvad er et Featured Snippet / featured uddrag?

Ved søgning på et nøgleord (keyword) viser Google et søgeresultat, hvor der er en fremhævet uddragsblok øverst i søgeresultatet. Denne position kaldes også position 0 - disse resultater skabes på baggrund uddrag fra siden og titlen og URL-adressen. Dette indhold får større mærkeekspornering i søgeresultatet på den pågældende søgning og forbedrer derved søgerangeringen markant for det pågældende website.

Fordele ved udvalgte uddrag i SERPS

  •     Forøgelse af branding værdien for virksomheden
  •     Stigning i webstedstrafik pga. sidens placering i søgeresultatet
  •     Stigning i organiske konverteringer

Der findes forskellige typer af featured uddrag

  •     Tekstuddrag
  •     Videouddrag
  •     Liste og tabeluddrag

I forbindelse med den sidste ændring i Google algoritme, så vil udvalgte uddrag muligvis ikke være på denne position i forbindelse med et søgeresultat.