Historisk data..

Den 2 april 2019 blev Google+ permanent lukket ned. Det er stadig muligt at bruge sin Google+ profil til Gmail mv..

Google+

Google+ er Googles bud på et socialt netværk med mange muligheder.

Med Google+ kan der udføres tilknytninger imellem personer og virksomheder i forskellige typer af netværk.  På netværket kan deles tanker, billeder og video, og der er mulighed for videochat og f.eks. gruppechat med helt op til ni personer.

Netværksdeling på Google+

Det er muligt at dele forskellige ting på netværket med forskellige personer, her er mulighed for at inddele sine netværk, og de informationer man ønsker at dele med de enkelte personer i de forskellige netværk.

Hangouts

Her er det muligt at knytte kontakt til sine venner når man har lyst, det er muligt at skabe forbindelse via mobiltelefon og internettet. Det er muligt her at have forbindelse op til ni personer i sit netværk samtidig.

Spil med Google+

Google+ har også mulighed for at spille, her kan man dele sine favoritspil med sine venner.

Søg og find med Google+

Det er muligt med søg funktionen at få opdateringer fra sine netværk, og nyheder fra hele internettet samt offentlige Google+ indlæg. Det giver mulighed for at få opdateringer, der ligger inden for ens interesseområde og sammen med personer, der deler samme interesser.

Derudover er det muligt at uploade billeder, video etc. fra mobilen samt at anvende messenger funktioner med gruppechat mv.

Google+ og søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering kræver i dag en bredere berøringsflade i de forskellige medier, det gælder sociale netværk som Google+, Facebook og Twitter mv. som får mere og mere indflydelse på den personificerede søgning hos det enkelte individ.

Google har svært ved at indarbejde de forskellige parametre, der ligger hos Facebook og Twitter, men til gengæld har de fuldt overblik over de elementer, der er i Google+ netværket. Dette vil derfor indgå med en vægt i de søgeresultater, der leveres på de enkelte søgninger, og til de personer, der søger med en bestemt referenceramme og netværksprofil i forhold til sine etablerede netværk.