CSS

Cascading Style Sheets (CSS) Brug CSS til din hjemmeside. Brug af tidligere tiders table burde nemlig ikke finde sted på en moderne hjemmeside. Efterhånden findes der så mange gode værktøjer på markedet, der opfylder kravene til korrekt sammensatte CSS sider, og de fleste overholder W3C standarden i deres grundkonstruktioner af CSS elementer. Disse værktøjer er relativt billige i indkøb og burde anvendes af de udviklere, der ikke umiddelbart lige kan kode sine egne CSS sider .

I starten af html epoken brugte udviklere og designere tables (tabeller) i html kodningen med dette kodetegn: Kodetegnet skulle styre det tekstmæssige design og grafik på en hjemmeside. Her var der rig mulighed for at få billeder og tekst placeret i de sektioner og på de steder, man ønskede, de skulle være i forhold til hinanden.

Tables er imidlertid udviklet til dét, de er bedst til - og det er tabeller og kolonner. Her kan man opsætte tal og lign., men til webdesign er det ikke den mest hensigtsmæssige måde at programmere på. Dette skyldes, at indlæsningsrækkefølgen af tekst varierer efter den måde, som tabellerne er sammensat på.

CSS er derfor valget i moderne programmering og har nu været anvendt med stor succes i mange år.

Fordele ved CSS i forhold til tabeller

En af fordelene ved CSS er, at indlæsnings rækkefølgen kan styres. Det er vigtigt for, at søgemaskinerne placeres højt på siden, da søgemaskiner vægter den første del, de læser på siden, højere end længere nede i samme dokument. ** se dog bemærkning

CSS konstruktionen giver bedre mulighed for korrekt styring af websites layout ved forskellige skærmstørrelser hos brugerne.

En yderligere fordel. Lettere tilpasninger til gamle browser typer med indsættelse af f.eks. hacks. Med få kodelinjer i sidens CSS stylesheet opstår der mulighed for korrekt afkodning i forhold til den valgte browserversion.

Der er desværre stadig mange, der arbejder i de gode gamle tabeller, men da moderne websider skal kunne bruges i virksomhedens online markedsføring, bør man som et minimum sikre at virksomhedens website eller e handels løsning er konkurrencedygtig i forhold til sine konkurrenter. Hvis man kun har et website eller e handels løsning, der kører på halv kraft i forhold til lignende websteder, må markedsføringen udelukkende baseres på Google adwords og banner-annoncer etc., og det er ikke det mest optimale set med markedsføringsbriller.

CSS cloaking - undgå dette fænomen!

** Mange tror, man kan snyde søgemaskinerne ved at styre indlæsningsrækkefølgen på tekstelementer og vise f.eks. siden indhold i forskellig rækkefølge, alt efter hvordan man søgemaskineoptimerer sit website. Mange prøver at skrive tekstblokke i bunden af websitet og få bunden læst ind først, hvilket godt kan lade sig gøre, men her skal man være opmærksom på, at man bevæger sig ud i en gråzone, hvor der efter vores opfattelse er tale om snyd overfor søgemaskinerne. Fænomenet benævnes  cloaking", en teknik der er relativ nem at udføre, men heldigvis ligeså nem at opdage. Enkelt forklaret går det ud på, at brugeren i en almindelig browser ser den rigtige side, og en webcrawler f.eks. Googlebot, vil se en helt anden. Dette strider imod Google Guidelines, hvor brugere og søgemaskine skal læse samme indhold.

Læs mere om blackhat SEO