Dmoz.org - Open Directory Projekt

 

Dmoz lukker den 14. marts 2017

dmoz lukker

Dette katalog er elsket og hadet på samme tid – I historisk perspektiv var det stedet man skulle have sit website optaget for at få et stærkt link i forhold til Google.

I starten var navnet på kataloget GnuHoo, som hurtigt blev erstattet med NewHoo, der skulle være en konkurrent til Yahoo Directory, hvor det var svært at blive optaget.

Der var igennem tiden været rigtig mange mennesker beskæftiget med at oprette og vedligeholde dette katalog, men efter Google holdt op med at bruge det som grundkatalog for en del år siden, så er det sygnet hen og nu er det så forbi.

Ideen med kataloget var rigtigt godt, men der blev som med meget andet her i verden hurtigt korruption i forbindelse med tilmelding til dette katalog. Mange SEO firmaer oprettede medarbejdere i forskellige kategorier, hvor de sad med rettighederne til at godkende eller afvise de forskellige tilmeldinger. Det var ikke altid særligt smart og fair for de forskellige websites, der ønskede optagelse. Der er sågar eksempler på at der blev betalt under bordet for optagelser i dette katalog, hvilket fortæller at virksomheder gerne ville have deres sites placeret her for enhver pris.

Vi lader det gamle indslag stå, så det er muligt af se det i et historisk perspektiv - lidt Nostalgi!!!!


Open directory Projekt et et directory, der redigeres af mennesker. Der er tale om frivillige redaktører, der vedligeholder dette kæmpe indeks inden for de forskellige kategorier på verdensplan.

Dmoz


Internettets gængse søgemaskiner bruger i stor udstrækning automatiserede processer i deres søgemaskiner. De bygger deres indeks op på baggrund af de sider, de  mødet ved hjælp af webcrawlere, der sendes rundt til de enkelte websteder.

De forskellige kataloger med manuel tilmelding og webredaktører til at godkende disse tilmeldinger har umiddelbart svært ved at kunne optage alle de sider som tilmeldes, her tænkes på kvalitets kontrol ud fra det indhold, siderne har, og om der er tale om spamsider.

Dmoz.org - Open Directory Projekt - et gratis katalog World Wide

Her er redaktørerne frivillige personer, der har tilmeldt sig en kategori eller flere, hvor deres kompetenceområder ligger, derfor vil der være tale om personer med et vist kendskab til den aktuelle kategori, og her ses på, om siderne overholder de kriterier, der er sat op for at være i kataloget.

Open Directory Projekt er grundlagt i Open Source ånden, og det er gratis at tilmelde sig dette indeks. Alle data er frit tilgængelige ved overholdelse af projektets licensregler.

Open Directory leverer data til internettets største og mest populære søgemaskiner og kataloger, her i blandt Netscape Search, AOL Search, Google, Lycos, HotBot, DirectHit og mange andre søgemaskiner.

Tilmelding til dmoz.org

Der kan gå fra ganske få uger til halve og hele år, før et site, der tilmeldes til en kategori bliver optaget. Her skal man huske på, at der er tale om frivillige redaktører. Derfor kan der gå lang tid, før et site er med.

Men der findes råd for dette. Der er mulighed for at melde sig som frivillig redaktør og selv arbejde med en gruppe. Dette giver typisk hurtigere optagelse, men vær opmærksom på, at selvom du bliver redaktør i en gruppe, kan du ikke smide dine konkurrenter ud eller give dem dårligere beskrivelser end dit eget site. Der er tale om, at alle skal optages på de vilkår, der nu engang er.
Så hvis det kun er for at få dit eget site ind, og du drømmer om at smide de andre ud, skal du glemme det med det samme. Der bliver holdt øje med, hvad du gør - dette af de redaktører, der er over dig i hierarkiet.

Men det er et vigtigt at tilmelde sit website til dmoz.org.