Etablering af ny hjemmeside

Vi skal have ny hjemmeside, hvad skal vi huske?

Når det gamle website trænger til udskiftning, og en ny hjemmeside skal sættes op, sker der i mange tilfælde det, at det gamle website tages direkte ned og det nye kommer online, inden det næsten er færdigt.

Problemet er her, at alle de sider, søgemaskinerne har indekseret over tid, stadig har de respektive links placeret i søgemaskinernes resultatlister, når der søges på termaer, der henviser til den gamle hjemmeside.  Ved at klikke på et link på søgemaskinen, sendes brugeren hen til en "404 side" – dette er en fejlside, hvor der fortælles, at den pågældende side ikke eksisterer.

Problemet opstår ligeledes for de brugere, der har bookmarket siden til senere anvendelse. De får samme besked, når de klikker på deres bookmark.

Løsningen er, at i forbindelse med etablering af ny hjemmeside opsættes en 301 strategi Dvs. en redirect strategi af gamle links indeholdende koden 301. Denne kode opfattes af søgemaskinerne som en permanent flytning af den pågældende fil, når en sådan kode anvendes sendes brugeren hen til den side, der svarer til den gamle side på den nye hjemmeside. F.eks. gammel hjemmeside http://www.mitdomain.com/rockmusik.asp sendes med en 301 kode hen til ny hjemmeside http://www.mitdomain.com/musik/rockmusik.php

Læs mere om serverkoder her se endvidere hvordan du sikrer placeringer på søgemaskinerne med professionel søgemaskineoptimering

Disse løsninger bør udføres samtidig med at det nye site publiceres

Kontakt os for yderligere information om dine muligheder med markedsføring af dit nye website.