Seo teknik og serveropsætninger

I forbindelse med markedsføring i søgemaskiner, tænker marketingsafdelingens folk ikke altid på vigtigheden af, hvor synligt et website er på de forskellige søgemaskiner. De stiller det i hvert fald sjældent som et ultimativt krav, når der vælges ny platform til virksomheden.

Der er mange faktorer der skal tages hensyn til, når det nye site sættes i luften bla.:

Hvilken platform vælges som udgangspunkt.

F.eks. Microsoft IIS server - her vil typisk være tale om web applikationer fremstillet i html, asp eller .Net, som webstedet er programmeret i.

Mange sites sættes i luften med en url struktur, der ikke er hensigtsmæssig set i forhold til søgemaskiner, da de typisk indeholder ? og & tegn i url'en.

Ved brug af lange url'er mindskes tilgængeligheden, og nogle søgetjenester kan slet ikke indeksere disse url'er.

Funktioner som javascript, iframes, sessions id og landespecifik versionsstyring ud fra sprog og hvorfra siden kaldes ( lande )...  er ikke tilrådelige, hvis fokus sættes på stor organisk synlighed i søgemaskinerne. Ved brug af sådanne teknikker kan webstedet ikke indekseres korrekt, og derved mistes værdifulde placeringer på søgemaskinerne.

Alternative platforme er typisk Unix, Freebsd og Linux

Disse servere er sat op med Apache serveren til afvikling af applikationerne.

På disse platforme er der typisk tale om websites, der er programmeret med html og php som udgangspunkt.

Her forekommer ligeledes samme problemtyper som på Microsoft IIS serveren.

Løsnings modellerne afviger fra de to servertyper

På IIS serveren skal der typisk anvendes et isapi filter, eller der skal opsættes regler for filer på selve serveren. Det kræver fuld kontrol over IIS én. Isapifiltre skal typisk købes og installeres på serveren.

I .Net kan der programmeres med korrekte url´strukturer, men mange .net programmører er gamle asp programmører og anvender derfor ikke altid denne mulighed (gammel uvane), da der kan anvendes begge former.

På Apache serveren ligger der et modul, der kan sættes op og anvende rewrite rules - her er der tale om tilpasninger på eksisterende platform.

Har du brug for at få forklaret eller demonstreret de forskellige teknikker, er du velkommen til at kontakte Online Marketing.