SEO Blackhat

Her er der tale om programmeringsteknikker, der ene og alene har til formål at placere websitet højt i søgemaskinernes resultatlister. Her er der tale om cloaking under en eller anden form.

Der findes forskellige former for cloaking. De mest simple går ofte under betegnelsen poor man's cloaking. Her er der i de forskellige udgaver tale om:

  • Tekstmateriale udført med samme baggrundsfarve som baggrunden, her bliver skriften usynlig, fordi den falder sammen med baggrundsfarven.
  • Tekster skrevet med meget små tekstfonte 1px.
  • Frame cloaking, brug af rammesæt til at skjule tekst.
  • Noscript – brug af dette tags til at fylde tekst ind som brugeren ikke med det blotte øje kan se.
  • Redirect med javascript, fra den spammede side til den side man ønsker brugeren skal se.
  • Hostheader cloaking
  • CSS cloaking - brug af Visibility hidden

CSS cloaking, f.eks. 

Spam, Spam, Spam

Ovennævnte cloaking former kan alle gå under betegnelsen amatør cloaking / poor man´s cloaking, uagtet at der findes mange store som små SEO virksomheder, der har praktiseret og stadig praktiserer brugen af ovennævnte teknikformer i deres SEO arbejde.

Fælles for alle ovennævnte teknikker er, at de er nemme at gennemskue for det trænede øje, og derved har disse løsninger begrænset levetid på søgemaskinerne. Når der er tale om websites, der skal placeres højt på nøgleord indenfor meget konkurrenceprægede områder, overvåges placeringerne på disse søgeord ofte af konkurrerende virksomheder. Det betyder, at levetiden for sitets placering med ovennævntet teknikker er meget kort (sitet bliver banned). Når der er tale om mindre konkurrenceprægede områder / brancher vil der stadig være mulighed for gode placeringer med disse teknikker.

Vi kan ikke anbefale brug af disse teknikker til optimering af firmawebsites.

IP cloaking

I high end skalaen findes

  • IP cloaking
  • DNS cloaking
  • Partiel IP cloaking

Her er der tale om cloaking systemer, der arbejder ud fra forskellige parametre, først og fremmest på server niveau, database niveau, og bruger niveau.
Når der sendes en forespørgsel til serveren, begynder cloaking softwaren at analysere på de forskellige parametre, først ses der efter host headeren, hvem præsenteres? Er der tale om en bot (webcrawler) forekommer der en identifikationsstreng ved forespørgslen. Herefter testes ægtheden af de informationer, der præsenteres. Dette gøres ved at slå op i databasens tusindvis af IP adresser. Er ægtheden ok, sendes bot'en ( webcrawleren ) hen til de sider, der er optimeret til den. Er den falsk, foretager serveren et opslag på den pågældende IP adresse og sender en meddelelse til systemadministratoren om, at det skal undersøges, om der skal sættes en IP adresse mere ind i databasen under den søgemaskine, der er tale om.

I perioder kan søgemaskinerne øge antallet af nye webcrawler adresser mange gange dagligt. Så det kræver en altid ajourført database med spider IP adresser at have et sådan system kørende.
Den almindelige bruger oplever ikke noget i denne proces, han eller hun stilles direkte ind på hovedsiden.

DNS cloaking

DNS cloaking er cloaking udført ved brug af domæne navneservere. Kort fortalt kan DNS sættes op til at kunne tilgå flere webmapper med forskelligt indhold. Der kan være tale om domæner på subdomæne niveau eller hoveddomænet, alt efter hvem der kommer ind på sitet.

Partiel IP cloaking

Partiel cloaking, er cloaking af brudstykker på sideniveau. Her er der tale om, at brugeren ser næsten det samme som søgemaskinen. Men indlæsnings rækkefølgen kan være ændret totalt, og tilføjelser med keyword og opsætninger er også differentieret fra hinanden, ved den partielle cloaking skjules websitet næsten totalt. Det kræver minutiøst gennemgang på sideniveau at identificere alle disse tiltag.

Disse former for cloaking er svære at spotte, men vi vil ikke anbefale vores kunder at anvende disse teknikker på deres hoveddomæner.