Annoncehajer

Bid ikke på krogen, når annoncehajen vil sælge ubrugelig markedsføring!

I takt med annoncering er blevet mere almindeligt, er der opstået et marked for salg af annoncer og telefonbogs-optagelser i kataloger og telefonbøger, ingen nogensinde har hørt om. Der er ofte tale om både danske og udenlandske spillere på markedet.

Salgsorganisationerne er topprofessionelle med sælgere, der taler fanden et øre af. Disse sælgere har ét formål, at få dig til at bide på krogen. Argumentationen er typisk, du får et tilbud her og nu, som du ikke efterfølgende kan få igen. Du vil sikkert få "klækkelige rabatter", hvis du lige køber annonceringer i netop deres telefonbog eller webkatalog.

Disse sælgere kan i mange sammenhænge tale til en travl forretningsmand eller kvinde, som måske er i gang med andre gøremål i virksomheden, hvilket kan få den pågældende til at sænke paraderne overfor den aktive sælger og bide på krogen. Der er typisk tale om kontrakter, der koster en formue, ofte til kataloger og telefonbøger, der er fuldstændig værdiløse.

Faktum er, at der aldrig kommer kunder derfra til annoncørens webside, den eneste, der tjener på dette samarbejdsforhold, er annoncehajen og den bagvedliggende virksomhed.

Annoncehajen taler dig efter munden og vildleder

Annoncehajen sælger varm luft uden værdi.

Anoncehajens metode er typisk at tale og argumentere for noget, som den pågældende kunde kender. Det kan være et katalog, en telefonbog eller lign. Herfra kommer drejningen til netop deres telefonbog, som altid har så og så mange opslag pr. dag, hvilket ikke holder stik, når de bliver spurgt ind til sagens kerne. De kan nemlig ikke dokumentere det med logfiler som Google analytics etc. I øvrigt ved kunden til sidst i samtalen ikke, hvilket online medie, der reelt annonceres i, da der bliver nævnt alle mulige andre telefonbøger og kataloger end det katalog, som annoncen reelt vil blive lagt ud i.

Man skal huske, at nogle af disse såkaldte aftaler pr. automatik tegnes for 3 år ad gangen og til svimlende summer, mange gange tror den enkelte virksomhed, at de bare lige skal bekræfte en eksisterende optagelse i en telefonbog eller lign.. Men når faxen er sendt retur, kommer der en regning til betaling, og så er det for sent at fortryde.

Husk - det er lettere at sige nej og bede om en skriftlig fremsendelse af materialet pr. post, så det kan gennemgås i ro og mag på et tidspunkt, hvor man ikke er stresset.

Brug et filter mod aggressive annoncører og undgå besværet

Online Marketing tilbyder vores kunder, at være dit filter imod annoncehajer. Vores kunder sender altid disse annoncører til os.Det sker på følgende måde: Når de bliver kontaktet, siger de, at de skal ringe til deres marketings firma, da al deres markedsføring, herunder telefonbogsannoncer, kataloger, Internetmarkedsføring, administreres af os.

Vi sorterer så de enkelte tilbud. Hvis der er tale om reelle tilbud går de videre til kunden, vi fravælger ikke virksomheder til fordel for os selv, men ubrugelige telefonbøger, kataloger og lign. Her får virksomheden besked om, at der er tale om en annoncehaj, og vi fraråder brug af energi på denne tjeneste.

Hvis man ikke er kunde hos os, tilbyder vi en service til kunder, der betaler pr. gang for en sådan løsningsmodel. Hvis der er tale om en generel henvisningsaftale, stilles alle opkald vedr. annoncesalg videre til os, og vi virker som et annoncehajs filter. I de fleste tilfælde yder vi dog denne service gratis i tillid til, at der ikke drives rovdrift på systemet.

Forvent, at telesælgeren optager jeres samtale på bånd. Han vil tilrettelægge sin salgstale med at få dig til at bekræfte forskellige emner, emner der efterfølgende kan bondefange dig til aftalen. Hvis du undlader at betale fremsendte opkrævninger, er mange sager kørt videre til inkasso og retsforfølgelse, alene med basis i ordrebekræftelser og båndede telefonsamtaler.

Vi kalder det usmageligt, andre kalder det forretning - sådan er verden så forskellig!