WordPress

WordPress
WordPress er et Open Source blog værktøj, som udgives under GNU og er gratis.

Når man taler om CMS systemer, er der mange, der peger på WordPress som et godt CMS system. WordPress er imidlertid ikke et rigtigt CMS system, men mere et "presse og blog system" og er fortrinligt til denne opgave (nok det bedste på markedet).

Systemet kan dog anvendes som CMS system til sites, der ikke er så krævende. 

WordPress som CMS system - kan det lade sig gøre?

Det kan godt lade sig gøre at bruge WordPress til opgaven. Der vil dog være forhold, der er mindre gode i sammenligning med de traditionelle CMS systemer, der findes. Desuden er der en masse moduler fra et kæmpe indeks af tilføjelsesprogramer hos WordPress, der kan installeres i systemet, og derved fungerer WordPress som virksomhedens CMS platform. Hvis der ikke er de store behov for integrationer med intranet, økonomistyringssystemer og lign. kan det være en rigtig god løsning.

Systemet er hurtigt at sætte op, det kan relativt nemt søgemaskineoptimeres og brugen af systemet er let for brugerne, og Wordpress kan betegnes som meget brugervenligt system.

Dette er nok grunden til mange bruger dette system, som virksomhedens grundsystem i deres Internetprofilering.

Der findes på markedet et utal af templates til systemet, som enten er gratis eller kan købes for relativt små beløb. Det er også muligt at programmere sine egne templates til systemet og derved have sit helt eget design, som skiller sig ud fra de standard skabeloner, der findes i gratisudgaverne eller man køber som færdige skabeloner hos designhuse, der sælger disse hyldevarer...

Så hvis der tale om en virksomhed der ønsker et system til lettere administration og præsentation på Internettet kan systemet godt anbefales også til denne opgave.

Så står man og mangler et cms system eller formidlingssystem, der kan sættet op på 5.min, er WordPress en mulighed.

Søgemaskineoptimering af Wordpress

Systemet er i udgangspositionen ikke søgemaskinevenligt, men der findes plugin, der gør systemet mere indekserbart på søgemaskinerne. Man kan bruge de gratis plugin, man kan hente på WordPress' hjemmeside eller få udviklet nogle selv, hvis man ønsker den fulde kontrol over, hvad det er, man reelt vil have systemet gør i forbindelse med optimeringsprocessen.

Templates bør også gennemgås med SEO briller og tilpasses, således at man kan få koden strømlinet, når den præsenteres for søgemaskinerne.

Læs mere om Søgemaskineoptimering og SEO af WordPress eller bestil en  WordPress opsætning af din blog.