Typo3 CMS system

Typo3 CMS system

Typo3 er et Content Management System  / CMS system udarbejdet under GNU. Det er danskeren Kasper Skråhøj, der har startet dette projekt op i 1998.

Typo3 er et system, der fint lader sig søgemaskineoptimere. Der er mulighed for at få gode placeringer på de forskellige søgemaskiner med denne CMS løsning, som har mange faciliteter.
Systemet er frit tilgængeligt og kan udvides i takt med, at der er behov for yderligere faciliteter på virksomhedens website. Der findes et meget stort udbud af udvidelsesmoduler (extensions) til Typo3 systemet, hvilket giver virksomhederne mulighed for at vokse inden for den webplatform, man vælger til sin CMS løsning i virksomheden.

Typo3 extensions

Da Typo3 er opbygget af moduler, kan der hurtigt tilføjes ekstra faciliteter uden de helt store programmeringsopgaver på det eksisterende websites.

Hvem kan anvende Typo3 som webløsning?

Målgruppen for websites programmeret på Typo3 platformen er alle typer websites, spændende fra de helt små websites til store koncerner med behov for intranet og Internet sammenkoblet i et og samme system.

Typo3 er et system, der er gennemtestet på utallige websites igennem de sidste 11år og har vist sit værd. Fordelen er, at systemet er gratis, det eneste kunderne skal betale for er opsætninger, udvikling af templates og design af webløsningen fra den leverandør, man vælger til opgaven. Skal men bruge en udvidelse i forbindelse med specielfunktioner etc, er der i langt de fleste tilfælde tilgængelige moduler til fri afbenyttelse på markedet. Her skal man huske på, at Typo3 har udviklingsteams med frivillige programmører fordelt over det meste af verden. Her vil nyudviklinger etc. blive frigivet i takt med, at den omfattende godkendelsesprocedure af nye moduler har fundet sted hos Typo3.org.

Selvudvikling af moduler i Typo3

Hvis de moduler, virksomheden ønsker at bruge ikke forefindes i Typo3, er der mulighed for selv at få kodet specielmoduler til systemet. Dette koster dog programmerings timer fra det pågældende CMS udviklingshus.

Alt i alt et rigtigt CMS-system. Og prisen taget i betragtning, får man en løsning, som ville koste en mindre formue, hvis det tilsvarende skulle specialudvikles til den enkelte virksomhed.