Drupal CMS system

CMS system fra Drupal

Drupal er et CMS system udviklet af Dries Buytaert på universitetet i Antwerpen år 2000. Første udgivelse fandt sted på domænet drop.org.

CMS systemet kan afvikles på mange forskellige serverplatforme og med forskellige typer databaser, systemet er udviklet i programmeringssproget Php. 
Drubal er et rigtigt godt system, der anvendes af mange små, mellemstore og de helt store koncerner, som f.eks. aviser, tv stationer etc.
CMS systemet er let at sætte op, og der er mulighed for at installere mange forskellige udvidelser til det eksisterende system. Disse udvidelser findes i lighed med andre Open source systemer frit tilgængelige i et næsten utal af variationer og til næsten enhver tænkelig opgave indenfor de forskellige brancher på markedet. Skulle der være behov for et modul, der ikke allerede findes, er det muligt at få programmeret og nyudviklet et sådant modul efter sine egne specifikationer. De forskellige moduler til download findes fra en stor mængde af trediepartsleverandører, der udvikler disse moduler.

Målgruppen for Drupal er alle typer virksomheder

Drupal er udviklet under GNU Open source og derfor frit tilgængelig uden betaling for licenser etc. 
De eneste omkostninger, der vil være for en Drupal læsning, vil være udvikling af templates, design og evt. opsætning, hvis man ikke behersker disse arbejdsopgaver i sin virksomhed.

Drupal og søgemaskiner

Drupal er et søgemaskinevenligt CMS, og derfor et system, der kan foretages søgemaskineoptimering på.
Endvidere er det muligt at bruge blog og de funktioner, der skal anvendes i forbindelse med blogging, nyhedsbrevs funktion, feed, forum og meget mere.

Der er her også tale om et rigtigt godt system, som kan give den enkelte virksomhed gode muligheder for at få en god webløsning, kombineret med et system, der kan søgemaskineoptimeres uden alverdens tryllerier.