Pressemeddelelse 25.03.2010

 

Hold på pengene

- World Company Register narrer dig til ubrugelig annonceaftale

Ny pågående nethaj snyder øjet med ”gratis”-overskrift og forpligtende aftaler gemt væk i ulæselig typografi. Får du skrevet under, binder du dig til udgift på 22.000 kroner

Så er der atter en net-annoncehaj på spil. Navnet er World Company Register, og mailen som tilsendes erhvervsvirksomheder og organisationer, indeholder et skema, der bærer en tydelig overskrift med budskabet ”gratis”. Det skal man imidlertid ikke hoppe på.

Identisk med tidligere svindel-skema

Søgemaskineekspert Rene Madsen fra virksomheden Onlinemarketing.dk oplyser:

Jeg har i dag modtaget et opdateringsskema fra ”World Company Register” i Holland, der til forveksling ligner et skema, der jævnligt kommer fra tilsvarende adresse, ”World Busines Guide”. Også World Business Guide er kendt for at narre virksomheder ind i bindende annonceaftaler. Den eneste forskel på de to tilmeldingsskemaer er navnet på afsender-virksomheden og den postboks, der anvendes.

Bindende aftale: 22.000 kroner

Efter at have beskæftiget sig med webanalyse og søgemaskineoptimering siden slutningen af 90’erne, har Online Marketing set utallige eksempler på lignende annoncehajer, og World Compagny Register anvender en af de sikre metoder: At tilbyde ”gratis” deltagelse øverst i et formelt udseende skema. Nederst med undseelige versaler og tal stavet med bogstaver, der gør det umuligt for øjet at følge med, fremgår det, at der er tale om en tre årig uopsigelig kontrakt med World Company Register, hvor man er forpligtet til at have en annonce til EUR 995,- pr. år.

Opsigelsesbetingelserne foreskriver, at aftalen opsiges to måneder før udløb af den indgåede aftale, ellers gentegnes kontrakten automatisk. Den samlede pris for annoncering i World Company Register er således ca. kr. 22.000,- for den treårige periode der er fastlagt i aftalen.

Det frækt lavet, og man skal være skarp for ikke at fare vild mellem linierne. Samtidig er det helt utroligt så galt, man kan komme afsted, hvis man får skrevet under, så vi er en del i SEO branchen, der gør, hvad vi kan for at forstyrre foretagener som disse, siger Rene Madsen, der tidligere har været med til at gøre opmærksom på lignende tiltag på nettet, herunder Dansk Internet Register.

Man kan læse mere på  http://blog.onlinemarketing.dk/world-company-register.html